PlentieEnergiekeCommunicatietrainingen

Energie tools voor trainers en coaches

Ben je trainer, coach en/of therapeut, dan werk je continue met vele verschillende mensen op een dag. Elke client of klant neemt zijn eigen energie mee. Als je een groep of client traint/coacht kan je veel informatie halen uit het voelen van deze energie bij de klant. Het eerste contact alleen al zegt veel over de interne verhoudingen en cultuur binnen een organisatie. Als je de klant niet goed kan bereiken bijvoorbeeld, dan speelt er vaak een thema op toegang tot of zichtbaarheid van de organisatie. Je wisselt veel energie uit tijdens een training of coaching. Dat is soms heel prettig en geeft voldoening, omdat er kwetsbaarheid en dankbaarheid gedeeld wordt of een inzicht. Soms kan dat ook pijnlijke of vermoeiende energie zijn, die je samen opbouwt, zeker als een klant/client tegen een blokkade aanloopt en daarin blijft hangen. Of als je verzeilt raakt in de dramadriehoek. In deze masterclass krijg je tools om zelf makkelijker uit de patronen te stappen. Deze kan je ook toepassen op je clienten.  

Ben je benieuwd hoe je goed voor jezelf kan zorgen voor, tijdens en na je training of sessie? In deze 2-daagse masterclass leer je energetische vaardigheden die je:
- extra informatie geven bij de intake en voorbereiding
- bewust maakt over hoe jij omgaat met grenzen, projectie en weerstand tijdens je sessie
- na afloop helpt om weer in je eigen energie naar huis te gaan, los van de energie van de klant
- die je helpen om jouw eigen leer- en leraarstuk te zien in het contact met je klant(en).

Groep: maximaal 14 en minimaal 6 deelnemers
Eerstvolgende data en informatie over kosten voor de lokatie Renkum vind je hier
Schrijf je in bij Saskia Kreutzer via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Je herkent het vast; de ene dag voel je je stralender dan de andere dag, of merk je dat je 'opeens' moe wordt in een gesprek. Ben je nieuwsgierig waarom dat is? Hoe je je energie makkelijker op peil kunt houden? Wil je kennismaken met technieken die je daarbij helpen? Volg dan deze proeverij: energie op peil!

Wat leer je?

Je dagelijkse hoeveelheid energie is direct gerelateerd aan je persoonlijke energieveld. Dit veld kan je niet zo makkelijk met eigen ogen zien, maar het is wel meetbaar en voelbaar. Als je je bewust bent van dit energieveld, kan je er meer invloed op uitoefenen. Op deze manier voorkom je onnodige energielekken. Je zult ervaren dat je je eigen malende gedachten of overbodige overtuigingen kunt stoppen. En dat je kunt voorkomen dat anderen bij jou energie komen aftappen. Zo behoud je je energie voor jezelf. In deze proeverij maken we gebruik van het Reconnection model, bestaande uit 3 stappen:
1. Eigenaar zijn: je gaat je eigen energieveld verkennen en meten
2. Verbinden: je verbindt jouw energieveld met de belangrijkste en grootste energiebronnen. Je voelt je daardoor energieker en meer in balans.
3. Beheren: je leert basistechnieken om je energieveld te beheren en te beschermen. Je zorgt ervoor dat negatieve energie of ongewenste gasten buiten je eigen domein blijven en je nodigt juist positieve energie uit.

Wat krijg je?

 • Je krijgt uitleg over je energieveld en hoe het is opgebouwd uit verschillende lagen.
 • Je ervaart zelf meer over je energieveld en hoe je er mee om kunt gaan.
 • We maken gebruik van visualisatie en natuurlijke materialen
 • Een lichtvoetige en indrukwekkende "proeverij"

Wat en hoe?

 • De proeverij workshop duurt 2,5 uur en is marktconform en dus betaalbaar
 • Ook leuk als een bijzonder teamuitje of als je een reunie wilt organiseren

Breng je energie op peil en schrijf je in via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel 0638239963 of 0610778868

 

 kaartjeEnergieAPK

In deze Energie APK doe je een check hoe het met je gaat. Je brengt je energie in beweging of tot rust. Dit is een voorproefje voor de intensive Me-time, waarin je door zowel energetische oefeningen als geweldloze communicatietechnieken leniger in het leven staat, en zo makkelijker je doel met meer plezier bereikt. Leuk voor een teamuitje of met een groep. 

Wil je ook z'on energie APK? Mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Test: heb jij genoeg me-time om bij te tanken?

De afgelopen weken ...

   

Ja

1

had ik weinig aandacht voor mijn lichaam

 

2

voelde ik mezelf best vaak gestrest

 

3

had ik last van verschijnselen van vermoeidheid, lage rugpijn, pijnlijke nek of schouders, verhoogde transpiratie, hoofdpijn, verkrampte kaken, maagklachten, nagelbijten, tics

 

4

dronk, rookte of at ik teveel

 

5

had ik meer tijd voor mezelf willen nemen maar kwam daar niet aan toe

 

6

verloor ik mezelf regelmatig in gepieker of negatieve gedachten 

 

7

gaf ik teveel geld uit aan onnodige dingen

 

8

zat ik teveel tijd op een scherm te turen, op de computer, mail, chat, tv, f

 

9

kwamen mijn ideeen vaak niet over bij de ander

 

10

bleven de to-do lijstjes door mijn hoofd spelen 

 
 

Totaal score (tel de ja’s op)

 

 

Op hoeveel van bovenstaande 10 stellingen zal jij eerlijkheidshalve op "ja" uitkomen? Tel de ja's op en zie daar je score:

0-1 score: je hebt het goed voor elkaar. Je mag jezelf verwennen met nog wat extra me-time, zoals nog even lekker sporten of met een heerlijk stuk chocola in bad, maar dat had je zelf natuurlijk ook al bedacht!
1-4 score: je hebt soms last van stress en mocht het teveel worden, dan kan je vaak zelf wel weer in balans komen. Op deelterreinen zou je nog kunnen groeien. Misschien een interessante workshop?
5-10 score: De afgelopen weken waren stressvol voor jou, wat vervelend! Je hebt misschien al veel geprobeerd maar niets helpt echt. Je hebt hulp nodig om uit de negatieve spiraal te komen en om weer een positieve draai aan je leven te kunnen geven. Onze Me-time training is daarvoor een goede stap.

Je hebt je vast wel eens gerealiseerd dat je het grootste deel van je leven met werken doorbrengt. En meestal ook nog eens met vrijwel dezelfde collega's of klanten.
Iedereen heeft een persoonlijke voorkeurswerkstijl. Gelukkig maar, want ieder mens is uniek en heeft andere kennis en vaardigheden. Daarom heeft teamwork zoveel meerwaarde; je vult elkaar aan en door een goede taakverdeling bereik je samen meer. Maar toch gaat het samenwerken vaak stroever als gewenst. Terwijl iedereen oprecht zijn of haar best doet, is het niet altijd even makkelijk om met die bepaalde collega afspraken te maken of op tijd de deadlines te halen.

In deze teamtraining krijg je een kennis aangereikt maar je gaat er ook praktisch mee aan de slag. Niet alleen in de training maar ook op de werkvloer. Je beseft (beter) hoe je eigen persoonlijke werkstijl en die van je collega's in elkaar zitten. Daardoor krijg je meer begrip voor elkaars manier van communiceren. Bovendien kun je besluiten taken onderling anders te verdelen zodat het meer bij je vaardigheden en karakter passen. Je leert respectvol en effectief communiceren zodat je op een soepele manier je afspraken kunt maken en nakomen. Er is ruimte tijdens de training voor reflectie en de waardevolle input van je collega's dus je doet gelijk aan teambuilding. We creeren een open en relaxte sfeer tijdens de training want dat is wat we uiteindelijk willen; zo stressloos mogelijk, efficient en opgewekt bezig zijn met taken die bij je passen.

Wat leer je zelf in teamverband:

 • Je werkplezier vergroten
 • Inzicht in eigen werkstijl en die van je collega's
 • Energiek blijven (de hele dag door)
 • Efficiënter afspreken en aanspreken
 • Je wensen en waarden aangeven
 • als team keuzen maken en besluiten nemenwaar iedereen achter staat

Methoden die we kunnen inzetten:

 • Teamcultuur theorien 
 • Teambuilding
 • Roos van Leary
 • Conflicthantering
 • Deep Democracy, inclusieve besluitvormingstheorieen van Myrna Lewis
 • Mindfullness op het werk
 • Time-management
 • Werken met kernkwadrant van Offman,
 • Modellen rondom persoonlijke werkstijl (Belbin, enneagram etc)
 • Verandermanagement trajecten
 • Interne communicatie (afspreken en aanspreken, smart technieken etc)

Wat krijg je (je team)?

 • Deskundige en energieke trainers (ervaring in bedrijfsleven, non-profit, overheid, onderwijs)
 • Maatwerk qua teamtrainingsdag(en)
 • HRM trajecten, voortgangsgesprekken, coaching (individueel en als team) zijn eveneens mogelijk 
 • Lichtvoetige ervaringsoefeningen die je onthoudt en gebruikt ook na de training
 • Tussentijdse e-tips om jezelf en elkaar scherp te houden in je dagelijks werkproces

Wat en hoe

 • Lokatie in overleg, al dan niet op jullie werklocatie
 • Data en inhoud van de energieke teamtraining in overleg
 • Kosten afhankelijk van soort en duur van de teamtraining

Kies voor plezierig en efficienter werken en neem contact op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel 0638239963 of 0610778868

 

Joomla templates by a4joomla